Германският Християнсоциален съюз (ХСС)  се съгласи да сформира коалиция с

...
Германският Християнсоциален съюз (ХСС)  се съгласи да сформира коалиция с
Коментари Харесай

Германският християнсоциален съюз се договори да управлява Бавария в коалиция

Германският Християнсоциален съюз (ХСС)  се съгласи да образува коалиция с партия " Свободни гласоподаватели ", по-малко от три седмици откакто загуби безспорното си болшинство на изборите в провинция Бавария, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция, представени от " Нова телевизия ".

" Успяхме ", сподели късно през днешния ден водачът на ХСС Маркус Зьодер, който е и вътрешен министър на Федерална Република Германия.

" Постигнахме пробив ", сподели Хуберт Айвангер, ръководител на " Свободни гласоподаватели ".

Зьодер и Айвангер не разкриха детайлности от контрактуваното съглашение и за бъдещите назначения в държавното управление на провинцията.

В неделя изпълнителните органи на двете партии би трябвало да бъдат осведомени за съглашението и да одобрят обединението. Това ще разреши в понеделник съглашението да бъде подписано, а във вторник Зьодер да бъде избран отново за министър председател на Бавария от районния парламент, Ландтага.

Политическата карта на Бавария се прекатурна след изборите в провинцията на 14 октомври. Подкрепата за ХСС, сестринска партия на Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел, се срина с повече от 10 % до 37,2 на 100. Това принуди ХСС да търси съдружен сътрудник, с цел да ръководи.

" Свободни гласоподаватели " имат многообразни политически позиции, някои консервативни, само че други са в благозвучие със мнения на зелените и социалдемократите. Те се класираха трети на изборите с 11,6 %, изпреварени и от Зелените, които събраха 17,5 на 100, напомня ТАСС.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР